Follow Ingrid Wenell - KÖKSDRÖMMAR

KÖKSDRÖMMAR

Publicerat i: Hem, Livet hem, hus, kakel, kalkfärg, kök, renovera
Bilder - Pinterest
Kök alltså, finns det något mer fotograferat rum på Instagram och Pinterest just nu? Så många snygga inredningar och det kliar verkligen i renoveringsfingarna när jag ser all inspiration. Vårt lilla kök är mysigt, lantligt och ljust. Helt dugligt och ganska nyrenoverat. Men visst skulle vi vilja sätta vår egen prägel på det så småningom. Dels har vi tänkt ta bort en innervägg mot matplatsen och förlänga köksdelen, bygga ett skafferi och såklart förnya alla ytor såsom kakel, golv, bänkar, skivor och väggar.
Fick jag välja just nu skulle jag vilja ha halvkaklade väggar med målad vägg över, typ kalkfärg, som på vissa av bilderna. Men även kakel i fiskbensmönster och helkaklat med tegelmönster och svarta fogar är en stor favorit. Luckor och skåp skulle jag välja en mörkare grågrön färg till och fick jag drömma riktigt ordentligt skulle vi ha ett platsbyggt kök med marmorskiva och mässingblandare. Öppna hyllor med favoritporslinet och knopplist är ett måste. Och så massa kryddväxter såklart, även om jag bara lyckas döda dom i praktiken, haha!
 
Hos Bygghemma.se kan man enkelt räkna ut hur mycket kakel eller klinker man behöver och klicka hem för fri leverans till dörren. De har material för alla ovan nämnda stilar och mycket mer än så. Väldigt smidigt och smart om man frågar mig. Själv gillar jag den överblick man får av allt när man handlar på nätet och blir bara förvirrad på stora byggvaruhus, så att klicka hem även byggmaterial passar mig perfekt. 
 
Vilken stil hade ni valt om ni skulle renovera ert kök? ♥
 
 
** Inlägget publiceras i samarbete med Bygghemma.se och innehåller annonslänkar **
#1 - - Rebecka Lindström:

Superfina kök! Jag hade helst haft ett kök med gråa köksluckor med mässingsdetaljer. Och marmor som "kakel". Jag beskrev just något som varit riktigt inne i flera år, men jag lessnar inte på mässings-detaljer!
Kram :)

Svar: Men ack så fint! Och klassiskt! :)
Ingrid Wenell