Follow Ingrid Wenell - LJUSET VAR ÄR DU

LJUSET VAR ÄR DU

Publicerat i: Hem, Livet Hem, Mammablogg, inspiration, livet, ljus, vår
I natt regnade typ all den fina snön bort. Typiskt eftersom vi var så glada att vi fick åka lite pulka "trots" att vi bor på västkusten. Men men, några åk blev det iallafall för lillan! Och som hon älskade det.
Men alltså, ljuset, snälla kom nu. Jag känner mig som en mullvad i en mörk, underjordisk tunnel, hela dagarna. Har miljoner projekt på gång men noll energi och kraft. Allt blir så mycket lättare med lite rejält dagsljus! Håller ni med? Dessutom är jag trött på att ständigt försöka trolla med kameran (alltså på det tråkiga viset) och försöka fånga det lilla ljus man får på dagarna. Och blixt är jag fruktansvärt allergisk mot. Inte lång stund det är fotovänligt direkt och inte alltid lätt att pricka in den stunden med en liten tjej som "assistent", haha. Ska försöka investera i ett nytt objektiv med som släpper in ännu mer ljus. Tips mottages!
Nåväl, det GÅR faktiskt mot ljusare tider och jag ser verkligen fram emot alla roliga projekt och pyssel jag har framför mig. Både jobbmässigt, husmässigt och mysmässigt. Mer om det senare ♥
#1 - - Jessica Online:

Nu beror det ju alldeles på vad du fotar mest och vill ha, men jag rekommenderar ett objektiv med bländartal runt 2,8 eller ännu lägre, helst 1,8 /1,4 då har man plötsligt en helt ny värld framför sig. Fast 50mm objektiv med f 1,4 är rena drömmen, ger skarpa fina bilder med fint skärpedjup och magisk bokeh om man gillar sånt. I regel är det också jättefin färgåtergivning. Nu vet jag inte vad du fotar med, men jag har själv haft Canon länge och numera kör jag Nikon (pga att jag fotar mest actionbilder med hästar och där behövs snabbhet och skärpa och min Nikon D4s var det bästa jag hittade när jag uppgraderade för ett par år sedan. Vardagligen har jag den med ett telezoomobjektiv, 70-200 f/2,8 VRII och det funkar till "allt" utom möjligen lite närmare bilder, där har jag ett 50 mm f/1,4.)

Svar: Åå tack för alla tips!! <3
Ingrid Wenell

#2 - - Ida Jansson:

Samma här. All snö borta, bara regn och blåst :( Men det har blivit ljusare ute och blir ljusare för varje dag 😃 Håll ut! Gillar ljuset i dina foton ändå :)

Svar: Ja men man får ju trösta sig med det! Tack snälla, jag gör mitt bästa <3
Ingrid Wenell