Follow Ingrid Wenell - MINA SMÅ BEBISAR

MINA SMÅ BEBISAR

Publicerat i: Hem, Livet, Pyssel hem, odla, odling, trädgård
(null)
(null)
(null)
(null)
Här är mina små odlingar som växer och gror inför att så småningom få flytta ut. Jag vattnar, sprayar, toppar, pysslar, planterar om och donar varje dag och vårdar dem som mina små bebisar. Är långt ifrån proffs på det här utan testar mig fram. Mest odlar jag blommor i år såsom dahlia, solhatt, rubeckia och kardvädd. Vår trädgård hade alldeles för lite blommor när vi flyttade in så satsar stort på det. Men det blir också ett gäng tomater, örter och grönsaker såklart. Och lite senare ska jag även försöka mig på potatis! 

Ska bygga några enkla miniväxthus av några gamla fönster vi samlat ihop, i väntan på ett riktigt, där dessa små godingar ska få växa framöver. 

Vi ska verkligen satsa på vår trädgård i år, då den är lite som ett oskrivet blad och skulle kunna vara så mycket mysigare, färgglad och mer ombonad. Så kul med sånt här tycker jag!

Har ni några trädgårdsplaner i år? #1 - - EVELINA:

Vad härligt, lycka till med plantorna! Själv har jag inte sått något själv, har inte tillräckligt med plats inomhus så jag köper plantor senare i vår, men har en liten trädgård som jag verkligen väntar på att ska börja vakna upp. Planterade ca 250 blomlökar där i höstas så hoppas på en färgfest hela våren :) I övrigt känns den rätt färdig när det gäller plantor, så kommer satsa en hel del på terrassen och balkongen i sommar och bl.a. bygga en växtbänk att ha kryddor och sommarblommor i. Det är verkligen härligt med egen trädgård! :)

Svar: Åå tack! Låter som ni har fina planer. Och wow om alla de lökarna går i blom! Då måste du skicka en bild till mig!! Jag ska gräva ner massa sommarblommande lökar och knölar nu med tänkte jag! Sen tror jag aldrig en trädgård är färdig egentligen. Man kan ju alltid utveckla den! Så kul!! Kram
Ingrid Wenell

#2 - - Stephtile:

Döper du också dina växter? Jag är sugen på ett citron träd! Vi har ett jätte stort träd på min skola men vill ha en liten variant eftersom de är så söta och luktar gott!

Svar: Haha nej det gör jag faktiskt inte - än! Förutom mitt citronträd som jag planterade från en kärna från en citron jag plockade i Grekland för tio år sen! Trädis heter den haha!!
Ingrid Wenell