Follow Ingrid Wenell - METOO

METOO

Publicerat i: Personligt barn blogg, mammablogg, metoo
(null)

(null)

(null)
Jo men visst. Jag också. Flera gånger faktiskt vid olika tillfällen. Inget stort eller grovt men små, obetydliga, men ändå kränkande intrång på min kropp och integritet. Min kropp. Ingen annans. Det är endast upp till mig vem som får närma sig den. Jag ska kunna gå naken till en nattklubb och dansa mig svettig utan att någon så mycket som petar på mig utan min tillåtelse. Jag ska kunna publicera bilder på mig i bikini eller underkläder utan att någon hånar eller kränker. En självklarhet eller hur? 

Tydligen inte. Det har man ju sett i sociala medier de senaste dagarna. Det är både fantastiskt och fruktansvärt att alla historier kommer fram och jag hoppas, av hela mitt hjärta och själ att det leder till något bra. 

Jag själv har, som många andra, lagt lock på de saker som hänt mig och jag har, med hjälp av samhället fått lära mig att sådant där inte är något att bry sig om, att killar är som dom är och att vi tjejer är känsliga. Vi har sedan barnsben lärt oss att vi ska vara tysta och bara stå ut. Men nu har vi fått nog. Så här ska det absolut inte få vara och jag tror och hoppas på att folk kanske tänker efter lite mer nu. Att framtiden blir ljusare. 

Vad många inte vet är att övergrepp och trakasserier sker bland barn, små barn, där pojkar får lära sig att de kan bete sig så just för att de är pojkar och flickor får lära sig att tiga och stå ut. Det är här vi vuxna har möjlighet att förändra och det är vårt ansvar att forma framtiden för våra barn. Som mamma till en dotter känns det extra viktigt. 

Hon ska aldrig behöva känna att ingen lyssnar och hon ska aldrig behöva känna skam för något som någon annan gjort. Hon ska fan inte behöva leva i tystnad och hon ska alltid kunna vända sig till mig och sin pappa. Jag ska göra allt som står i min makt för att hjälpa henne på rätt spår och jag vägrar låta gamla erfarenheter spöka så att jag formar henne på samma sätt som min generation formats. Det är dags att bryta mönstret och det hoppas jag fler tänker göra! 
#1 - - Anonym:

Och sin mormor❤️