Follow Ingrid Wenell - VI FLYTTAR - IGEN

VI FLYTTAR - IGEN

Publicerat i: Hem, Livet, Personligt blogg, hem, hem blogg, hus, mamma blogg
Nu har jag dragit på detta länge nog känner jag. Vet inte varför egentligen. Men ja, som rubriken lyder - vi flyttar. Ni som följt mig en tid vet ju att vi inte bott i vårt hus särskilt länge, ca 1,5 år. Jag vet knappt var jag ska börja eller hur jag ska förklara och av någon anledning känns det jobbigt. Lite som ett misslyckande. Jag tar det från början.
 
Vi köpte, för snart två år sedan, vad vi trodde var våra drömmars hus. Så vackert, så lantligt, i Södermanland där jag har mina rötter, som jag så länge längtat tillbaka till. Vi flyttade från en liten lägenhet på Södermalm i Stockholm till ett stort, unikt hus på landet, med alla möjligheter att skapa vårt drömhem. Dessutom hade vi en vinst över från försäljningen av lägenheten som vi skulle renovera för. Så blev det inte. Vi tog även en stor risk då huset var ett dödsbo med friskrivning från eventuella dolda fel, men vadå, vi skulle ju fixa allt, "det löser sig".
Hela tomten var full med skräp (och fynd förstås) och oavslutade projekt och naiva som vi helt ärligt var, tänkte vi att vi skulle fixa allt. Det första som hände var att vi inte hade vatten, vilket ledde till att hela vinsten (plus mer) vi skulle renovera och inreda för gick åt till det. Det tog mycket tid och pengar innan någon kunde lista ut vad felet var och vi levde utan vatten i nästan ett halvår. Köpte dricksvatten, åkte och duschade hos min pappa som bor 30 minuter bort, kokade regnvatten för att diska. Efter det problemet kom en lång rad andra och vi har verkligen slitit. Om ni bara visste hur tufft det varit och hur jag bara velat lägga ner allt och bara skrika. Flera gånger har vi gett upp och kollat på andra hus men sedan ångrat oss på grund av envishet, stolthet och någon slags kärlek till stället. Har känt att jag vill "rädda" detta fina hus. Vi gav oss fan på att satsa allt och började renovera iallafall och kämpade verkligen som djur under hela graviditeten för att få det klart. Jag mådde så fruktansvärt dåligt av allt slit, och grät mig till sömns flera kvällar efter 10-12 timmar av målande och fixande. Det enda vi har gjort här är att slita och "laga" allt som var förstört sedan innan. Vi har slutat leva. Vi kom hem från BB med nyfödd bebis, till ett iskallt och totalt nedkylt hus, på grund av strulande uppvärmning, utan varmvatten och med fluginvasion i nybyggda sovrummet. Vi lindade in lilla O i filtar och min halsduk och sov med tredubbla täcken. Det tog ett dygn, sedan bröt jag ihop. Grät och skrek, i timmar, med min nyfödda lilla dotter i famnen. Bägaren rann över. Nu har vi kämpat färdigt på detta ställe. Vi bestämde oss, klockan fyra på natten, att nu säljer vi huset och köper ett annat. Vi flyttade in i gästrummet som har el-element och har bott i bäddsoffan sedan oktober. Där är sanningen. 
 
Jag har hållit fasaden för allmänheten och bloggen så länge för att jag helt enkelt har skämts över allt detta. Ville visa upp något slags perfekt liv och hur lyckat vårt husköp var. Men nu orkar jag inte det mer. Jag vill vara ärlig och framförallt vill jag visa att det är okej att misslyckas och göra fel val, och ibland kostar det, tyvärr. Vi älskar detta hus på många sätt men det räcker inte med snygg design, utan det måste funka praktiskt också. Kommer sakna många bitar av det men nu är vi redo att börja om på nytt och med allt vi lärt oss av det här vet vi nu vad vi vill och behöver och var mycket mer kritiska när vi tittade hus denna gång.
 
Så vad händer nu? Jo, huset är sålt, och vi har köpt ett helt fantastiskt fint litet hus, med alla bekvämligheter men också med den äldre charm som vi gillar. Ett gult sekelskiftshus - i Halmstad! Jajjemen, vi byter bana helt och hållet och flyttar till min andra hälfts rötter och till den stad jag verkligen lärt mig älska tack vare honom. Så, efter en lång resa blir det alltså västkusten för mig igen. Kommer sakna mitt Södermanland rejält, och mest av allt min pappa, men det finns ju kvar och vi kommer vara här massor ändå för Olivia ska ju få uppleva sina rötter här också. Vi flyttar redan sista februari och ser SÅ mycket fram emot vårt nya liv, med nya jobb, upplevelser, bekantskaper och att få börja leva igen. Nu vill vi bara satsa på vår lilla familj, våra intressen och på att fixa till vårt nya och betydligt enklare hem, precis som vi vill ha det. Vi kommer också ha både tid och pengar till att resa - något vi längtat så enormt mycket efter och vi är säkra på att det kommer bli så himla bra allting. Känns underbart!
 
Så, tack fina läsare för att ni orkade läsa detta, och förlåt att jag inte varit helt ärlig. Det blir ändring på det nu och ni kommer få följa vår resa med nya huset och allt vad det innebär. Skulle verkligen behöva ert stöd och pepp nu för att inte låta vemodet för att lämna detta hus med alla minnen och krossade drömmar, ta över. Ni är bäst. Fortsättning följer ♥
#1 - - Anonym:

Stort lycka till!! Hoppas allt blir bättre nu.

Svar: Tack <3
Ingrid Wenell

#2 - - Anonym:

Dessutom flyttar ni närmare mej, din mamma, Olivias mormor o Mattis svärmor❤️ O Mattis föräldrar o närmare Göteborg där storasyster bor. Tack för att ni gör det!!! O jag är glad att ni kommer att få så mkt lättare, inte en massa slit m huset!!! Kram

Svar: <3 <3 <3
Ingrid Wenell

#3 - - Gabriella:

Heja er som lyckats vända detta! Stort lycka till med ert nya boende, så spännande!:)

Svar: Men åå tack snälla <3
Ingrid Wenell

#4 - - fashionforward.blo.gg:

Vi fick också göra en liknande sväng- flyttade hem höggravid (efter flera år utomlands) och till det vi trodde skulle bli ett drömhem. Men det funkade inte, huset var en dröm under sommaren och sen kom hösten... jag var inställd på vad det innebär med att ha hus på landet men botten nåddes när vi var tvungna att ställa klockan på 03 för att tända ny brasa, för att slippa frysa outhärdligt och när vår 8 månaders inte kunde krypa på golvet för det var för kallt.
Vi erkände nederlaget och idag hyr vi en liten lägenhet hos min pappa. En hel del stolthet och självständighet behövde sväljas men faktum är att vi mår så bra nu och hela vår vardag känns som en lättnad i jämfört med innan.

Sen räknar jag såklart dagarna tills jag slutar studera igen och vi kan hitta nästa drömhus - den här gången vet vi vad vi ska leta efter ;)

Svar: Åå tack för att du delar med dig! Förstår precis vad du menar. Vi får också elda för att ha värme och varmvatten och huset är såpass stort att det inte räcker att elda två gånger per dag. Det funkar bara inte! Ibland får man tänka om helt enkelt. Är säker på att ni hittar ert drömhus ni med till slut <3
Ingrid Wenell

#5 - - Karin:

Stort lycka till! Hoppas att det lugnar ner sig för er.

Svar: Tack snälla, det hoppas vi med <3
Ingrid Wenell

#6 - - Johanna :

Jag förstår att man inte vill visa hur det egentligen är i bloggen, tycker du är modig som berättar. Stort lycka till i nya huset!

Svar: Tack fina <3
Ingrid Wenell

#7 - - Linda:

Vet exakt hur det känns... Dock sitter jag och sambon med en lägenhet. Det är det ena felet efter det andra med lägenheten, det är nu i efterhand man ångrar att man inte köpte den nyrenoverade lägenheten istället..

Svar: ÅÅ vad jobbigt. Förstår er verkligen. Hoppas det löser sig <3
Ingrid Wenell

#8 - - Hanna:

Lycka till med flytten. Spännande att byta stad helt och det kommer säkert bli jättebra.

Svar: Tack snälla du. Det gick jättebra och nu stortrivs vi!
Ingrid Wenell

#9 - - Shanelle:

Är helt ny här, du har en jättefin blogg! Synd att det blev så med huset, vet hur det är. Kram! <3

Svar: Tack fina <3
Ingrid Wenell

#10 - - Erika- familjeliv, träning och inredning:

Men fy vilken resa och vad jobbigt allt låter. Skönt att det nu har ordnat sig och jag önskar er ett stort lycka till i Halmstad. Det kommer bli superbra! Kram!

Svar: Ja det var hemskt jobbigt. Men nu känns allt super! Kramar
Ingrid Wenell

#11 - - Kattis:

Stort lycka till och hejja hejja er som kämpar vidare!☺ Håller tummarna för att det nya huset är just det huset ni behöver och vill ha!

Svar: Tack fina du! Den här gången tror jag vi hittat rätt <3
Ingrid Wenell

#12 - - Malin Lorentzon:

Stort lycka till med ert nya hus!

Svar: Tack <3
Ingrid Wenell

#13 - - Linda:

Starkt och modigt av dig att berätta. Vi bodde i vårt hus i två år innan vi behövde sälja igen. Det kändes så misslyckat. Dessutom hyr vi nu vilket har blivit ännu jobbigare. Jag hoppas att det nya huset är underbart för er och att ni nu får tid att njuta och vara tillsammans utan stressen.

Svar: Tack snälla du för att du delar med dig. Hoppas det löser sig för er <3
Ingrid Wenell

#14 - - Beata:

Heja dig och lycka till!

Svar: Tack fina du!!
Ingrid Wenell

#15 - - Dess:

Förstår verkligen besvikelsen. Hoppas verkligen att det nya huset blir det drömhus ni önskar er!

Svar: Tack fina! Det känns verkligen som det nu efter två veckor här!
Ingrid Wenell

#16 - - ANNAWII:

Låter klokt vännrn ❤️

Svar: Tack finis <3
Ingrid Wenell

#17 - - Mathilda:

Tack för att du delar! Du är modig!

Svar: Tack fina <3
Ingrid Wenell

#18 - - Natalia Richardson:

Hej!
Nu har jag läst det jag missat dom sista veckorna i din blogg.
Vill börja med att sälja grattis till nya huset. Hoppas ni kommer trivas jättebra.
Sen måste jag ju,få sälja stort grattis till O modelljobb.
Kram på er.

Svar: Åå tack fina du!
Ingrid Wenell

#19 - - Martina Wilhelmson:

Livet blir inte som man tänkt sig många gånger. Och i det stora hela är det ju lite tjusningen. Men förstår att det varit tufft.
Lycka till i Halmstad nu! Det är en mysig stad. Bodde där men fick hemlängtan. Svärmor är dock kvar och bor nära havet. Där är det härligt!

Svar: Tack fina du! Halmstad är underbart!
Ingrid Wenell

#20 - - Lotta :

Bra kämpat! Bara att se framåt 😁! Lycka till!

Svar: Tack fina!!
Ingrid Wenell

#21 - - Jasmine:

Vad ledsamt att husköpet inte blev som ni hade tänkt er. Starkt av er att kämpa! Det gläder mig så att ni nu har en så himla fin tid framför er och jag hoppas innerligt att allt känns tusen gånger bättre i ert nya hus i Halmstad.
Ta vara på dig och familjen - och lev! :)
Kram

Svar: Tack snälla fina du <3
Ingrid Wenell

#22 - - Andreas:

Vilken kämpe du är Ingrid, och stort lycka till med allt i er framtid!

Svar: Tack snälla du!!
Ingrid Wenell

#23 - - Varvagtillettbarn.blogg.se:

Starkt av dig att berätta! Men tycker inte ni behöver se det som ett misslyckande. Ni provade, det funkade inte. Inte värre än så tycker jag :) vi köpte hus för 1,5 år sedan, insåg i efterhand att det nog var ett alldeles för stort projekt, framför allt just nu. Men jag känner att det är väl bara att sälja om vi känner att det inte funkar. Livet är för kort för att inte göra något åt det om man har chansen. Heja er och lycka till med ert nya boende! :)

Svar: Tack för dina ord och för att du delar med dig <3
Ingrid Wenell

#24 - - Annika:

Oj, det va mig en riktig otursresa med ert första hus. Det var rätt beslut ni tog att faktiskt sälja det för att kunna börja leva. Jag själv är husägare och har varit i många år, det är inte en dans på rosor alla dagar men för mig är det mitt liv. Hoppas ert nya hus blir en positiv del i era liv och framför allt för Olivia. Lycka till
Kram Annika

Svar: Tack snälla för dina ord. De betyder mycket <3
Ingrid Wenell