Follow Ingrid Wenell - TIO MÅNADER

TIO MÅNADER

Publicerat i: Livet, Olivia Mammablogg, barn blogg, familj blogg, foto

Tio månader. T I O. Vår stora, lilla älskade tjej. Så glad, envis och snäll. Så nyfiken och framåt. Så busig och modig. Hon lär oss nya saker om livet varje dag och det är häftigt. Själv lär hon sig något nytt varje sekund och ibland är det som att när hon sovit en stund, och laddat batterierna, så kan hon ett gäng nya saker. I onsdags var det kontroll på BVC och spruta inför USA-resan, och tydligen är hon både längre och tyngre än snittet. Följer inte alls kurvan utan går sin egen väg. That's my girl!

Inte tänker hon krypa heller, men övar gärna på att stå och tar sig runt på rumpan i cirklar och baklänges. Nej, krypa verkar onödigt, tycker Olivia. Att kasta ner saker på golvet och riva sådant man bygger upp framför henne är stora intressen just nu, likaså att se hur högt rösten kan låta, leka tittut och att bjuda djuren på både napp och mat. Dansa och headbanga är några av hennes nya skills och vill man höra hennes ljuvliga, kluckande skratt, ska man kittla henne under armarna eller på ryggen. Vill man även se hennes breda, vackra leende ska man pussa henne i nacken eller visa en bild/film på något djur. Hon älskar verkligen djur! Är hon ledsen så funkar det väldigt bra att hämta någon av hundarna som gärna slickar bort lite tårar, viftar på svansen och visar upp några trick. Det gör alltid Olivia glad. Älskade unge. 
Hon förstår en hel del som vi säger och övar på att härmas och "prata". Vinka gör hon gärna och man kan få en riktigt blöt puss om man vill (vem vill inte?!). Hon har också kommit på att man kan vägra saker och nu går burkmat inte alls för sig längre, utan hon ska bara ha hemlagat. Får hon enstaka gånger burkmat kniper hon ihop munnen som en liten sköldpadda och vänder bort huvudet. Bestämd dam! 

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om denna goa unge och det händer verkligen nya saker hela tiden. Så otroligt häftigt att följa och det är verkligen ofattbart att hon för mindre än ett år sedan var så liten och ynklig, hade svårt att gå upp i vikt och bara kunde göra små, små ljud förutom att skrika. Våran älskade Olivia, tack för att vi får vara dina föräldrar och för att du lär oss om det viktiga i livet. Vi älskar dig enormt mycket och kommer aldrig någonsin, oavsett vad, att svika dig. 

Nu blir det en tur till stranden!

#1 - - Sara:

Så kul att läsa och hon ser verkligen ut som en stor personlighet redan! ❤️

Svar: Det är hon verkligen ❤😍
Ingrid Wenell